К основному контенту

«Травневий розпродаж»: АТБ незадорого «прикупило» депутатів Цертія та Бєлова


Травневі свята закінчились і у інтернеті вчергове активізувались «чорноPRники» групи, яку в народі прозвали «метало-парковими». Завдання «журналістів» та інтернет-ботів - використовувати будь-який привід для «мочилова» міської влади.

«Депутатська неспроможність»

З початком 2017 року робота меншої частини депутатів міськради все більше нагадувало провінційний цирк. Тут були свої «клоуни» Бім та Бом. Михайло Демченко (Бім), який то істерив, перекрикуючи навіть міськрадівські мікрофони, то «захворів» і у «хворому стані» істерив вже на прес-конференції, куди «меншість» пішла замість сесії, на якій розглядалися більше сотні важливих для людей питань. На звання «Бома» по черзі претендували колишні секретарі міськради - Володимир Смірнов та Сергій Бойко.


Є у труппі «міськрадівського цирку» і свора дресованих «пуделів» (фракції «Свободи» та «Самопомочі» у повному складі). «Паранормальну частину» демократичних опозиціантів представляє «Магістр бабла та металу», істинний «забатьківщинець» Дмитро Терзов. Заправляє всім цим хазяйством «конферанс’є» Олександр Цертій.

Чотири місяці «циркачі» дають «виставу» на все місто: то недолуго піаряться на «тарифному» питанні (за яке самі потім не голосують, то істерять з приводу того, що їх не чують. Потім взагалі «забили» на відвідування сесій і перейшли «депутатити» у Фейсбук.

«Цертіяни»

Після переходу на «фейсбучне» положення, депутатська «меншість» почала активно «г*вновиливатися» у цій соціальній мережі. Замість сесій деякі особливо нудьгуючі депутати почали активно фотографуватися біля наметів, називаючи це «роботою на благо виборців», деякі обранці примудрилися навіть відпочити на вітчизняних та закондонних курортах (цікаво, в Карпатах чи Будапешті теж збирались підписи за відкликання Артюха?).

Аби незареєстровані у Фейсбуці люди, остаточно не забули, як виглядає депутатська «меншість», «цертієвці» періодично роблять інформаційні вкиди: то героїчно проводять «обряди» (викликають дощ і відкликають Артюха), то журналісти підконтрольних «меншині» ЗМІ пишуть кілька статей про «вимоги» і «бойкот».

Зрозумівши, що їх опуси ніхто не читає (окрім «адвоката» Погасія і кількох депутатів райради), «цертіяни» беруть у Терзова трохи грошей і починають рекламувати (!!!) свої тексти.


Але статистика невблаганна: незважаючи на широке охоплення аудиторії, читачів не додалось (хоча Погасій і депутати поки читають). Тоді «штаб» наказав: всі в оффлайн.

Жителі вулиці Полтавська пишуть, що одного травневого дня цілий мікрорайон був засипаний кількома тисячами примірників газети, у якій головним героєм був «конферанс’є» Цертій. З преси люди могли б дізнатися, як, сидячи у Фейсбуці, можна одночасно збирати та продавати метал, активно вести депутатську діяльність і активно боротися «за права кропивничан». Але до свого читача газета так і не дісталась: частину накладу розповсюджувачі викинули на смітник, частину туди ж позносили люди з власних поштових скриньок. Якась кількість «агіток» потрапила в скупку макулатури, якась - до надвірних туалетів найбідніших жителів прилеглих будинків.

Замість МАФів - МАФи

Кілька кропивницьких підприємців (серед яких і демобілізовані з АТО) вирішили збудувати невеликий магазин, аби торгувати там медом та продуктами бджільництва. Оформили всі документи, отримали всі чиновницькі підписи. Ще не встигли навіть поставити каркас, як відразу до них «підкотили» хлопці з АТБ, які наказали (!) магазин прибрати і пригрозили «великими проблемами». Коли кропивничани продовжили встановлювати торговельний павільйон - дніпропетровці почали діяти, найнявши на «роботу» Цертія (у якості «говоруна» та «лоббіста») і Бєлова (дрібного «рєшалу», якого дуже добре знають жителі сіл, де працює «аграрник» Онул).

Спочатку вулицю Попова перекрили «місцеві жителі» (працівники АТБ плюс «хулігани» Бєлова), потім тим же складом «місцеві жителі» дві години блокували центр Кропивницького і пішли істерити до міськради. І на Попова, і у центрі Олександр Цертій активно роздавав коментарі своїм же ЗМІ. Потім весь цей паноптикум підконтрольні Цертію ЗМІ намагались показати як «акцію народного гніву», але люди цьому «народу» (і «пророку» Цертію) теж не дуже хотіли вірити, тому і ця акція пішла «мимо каси».

Зрозумівши що «піпл» не «схавав», команда Цертія знову повернулась до перевіреної і безпечної тактики - «гавкати здалеку». І знову підконтрольні сайти «вистрелили» дуплетом - з’явилось відразу дві «новини». Перша - про вічну тему з «тарифами», де Цертій розумував про тарифи на проїзд і розповідав, як він «боровся за 3,50» (нагадаю, «борцун» їздить на «Лексусі» вартістю біля 100 тисяч доларів). Другий матеріал написаний по мотивам розумування того ж персонажа на тему з МАФ-ами. При цьому Цертій не соромиться говорити, що документи ним банально вкрадені з кабінетів, де вони зберігались.
«Ми зайшли до кабінету і взяли цю документацію» - так цитують Цертія журналісти «Трибуни».
Згідно з «методичкою», матеріал швидко вийшов на ті ж лозунги про «погану владу». Цікаво, що у одного з «заробітчан», Віталія Бєлова, у власності перебуває кілька десятків… МАФів (деякі з них розташовані теж біля АТБ). Тож «рєшала» Бєлов - в темі. Більше того, у мріях «заколотників» - повна і остаточна «МАФізація» Кропивницького у разі, якщо «цертіяни» переможуть міського голову (і здоровий глузд). Тоді Віталію Бєлову віддадуть під його «правильні» МАФи всі вільні земельні ділянки. Але тоді ці споруди називатимуть «магазин малого формату» і ті ж персони «співатимуть» про розвиток малого бізнесу.

Замість висновків

«Фейсбучний період» у «цертіян» дещо затягнувся. Замість того, щоб ходити на сесії та голосувати (чи не голосувати) за важливі для кропивничан питання, «бойкотуни» обирають віртуальну «депутатську роботу» у інтернеті, а коли стає зовсім нудно - не проти підзаробити «30 срібників» на знищенні малого бізнесу у Кропивницькому. Для того, щоб передати його в руки іншому «правильному малому бізнесу» Бєлова та Онула.

16 травня відбудеться чергове засідання сесії міської ради. Чи прийдуть «бойкотуни» на нього аби хоча б проголосувати за життя 326 кропивничан? Чи все ж вони вчергове плюнуть на своїх виборців? Слиною. У Фейсбуці…

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Володимир Смірнов повністю "забив" на депутатську діяльність. Скоро виборці "деактивують" Вовин депутатський мандат. Цікаво, чи лижу встромлять, чи обійдуться палкою?

«Депутатське дніще» Володимира Смірнова

  Всі кропивничани ще з кінця 2015 року спостерігають, як «чудно тасуется колода» політичних сил, які після Майдану заявили про те, що вони тепер - «канонічно нові», вони «очистились» і взагалі стали «політичними красавчіками». На «няшність» претендували «Батьківщина», РПЛ та «Самопоміч». «Покемон Вова» «Самопоміч» подарувала містянам трьох депутатів - одного розумного та працьовитого на прізвище Артюх , і двох артистів «політичного цирку». Про Віталія Пінчука сказати особливо нічого - звичайний кропивницький «обнальщик» та алкоголік. Ні як політик, ні як депутат нічим особливим не займається, говорити не вміє і не хоче. А ще цього «нікакашку» нещодавно центральні органи «Самопомочі» банально вигнали з посади голови міськрадівської фракції. «Ніякість» та менеджерська «імпотенція» Пінчука дістала навіть Садового . А от другий «самопомічнянець-циркач» Володимир Смірнов завжди намагається лізти туди, де є телекамери журналістів і бабло колег-металістів із «Батьків

Спортсменам.NET: Громадська рада «валить» проект спорткомплексу для дітей?

Громадська рада при кіровоградській міськраді виступила проти будівництва у центрі Кропивницького спортивного комплексу для дітей. Мотиви: у ініціаторів цієї побудови може не вистачити грошей, а також, що потім цю землю у спортсменів можуть «віджати» інвестори.  Раунд 1. Win-Win 23 січня відомий у Кропивницькому спортсмен Євген Скирда через Facebook відкрито звернувся  до міських посадовців та депутатів з проханням допомогти знайти земельну ділянку під будівництво дитячого спорткомплексу. Євген запевняв: гроші на будівництво є, але потрібна земельна ділянка площею 4-6 соток у зручному для дітей районі міста. В той же день Євгена Скирду запросили на засідання міської «земельної» комісії, де він мав презентувати свій проект. Вже 25 січня питання побудови спорткомплексу члени «земельної» комісії розглянули, і погодили виділення земельної ділянки , яка знaходиться поблизу Нaбережної у сквері Молодіжному тa відноситься до земель рекреaційного признaчення. Депутати міськради на м