К основному контенту

Опозиція без яєць. Замість сесії кропивницькі «бойкотуни» вчергове влаштували виставу







Пересічні кропивничани за кілька місяців звикли, що все, чого торкаються руки кропивницьких «демократичних опозиціонерів» відразу «множиться на нуль». Так і сьогодні наші «герої» вчергове зірвали сесію, влаштувавши при цьому виставу, якій можуть позаздрити професійні театральні та циркові актори

«Депутатський цирк»

Депутати кіровоградської міськради, які називають себе «демократичною опозицією» відомі не стільки своєю депутатською роботою, скільки влаштуванням у стінах «будинку з колонами» різноманітних перфомансів та вистав. То депутат Михайло Демченко постійно демонструє «моноспектаклі», де істерить не гірше театральних прим, то «заламує рученьки» перед журналістами на прес-конференціях, а то разом з однопартійцями на сесії «голосує дупою» під час розгляду важливих для кропивничан питань. Далі - більше. Демченка за «хорошу» роботу зняли з посади голови комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності. Тож тепер у «збитого льотчика» Демченка є мрія - за будь-яку ціну повернути собі цю посаду. Адже амбіцій у Михайла Івановича - як у Наполеона, а креативності вистачає лише на істеричні виступи. 

То депутат Володимир Смірнов, червоніючи, мов баришня на виданні, раз за разом намагається видати потік власної підсвідомості, то за «народну ініціативу», то за «інтереси виборців». При цьому депутат постійно демонструє свою зневагу до своїх же виборців. Наприклад, «забиває» на свою роботу і під час сесії то катається на лижах у Карпатах, то знімає «відосики» під наметами та у СБУ. 

Їхній колега, голова фракції РПЛ у міськраді Сергій Бойко ниє по судах і «кидає умняки» в студії ток-шоу «Ми» на каналі Кіровоград.
 
У «депутатському шапіто» є ще багато цікавих персонажів і нецікавих статистів, але досліджувати їхню біографію я не буду. Адже жоден з «бойкотунів» давно вже не був поміченим безпосередньо у депутатській роботі, тому і депутатами їх можна вже називати лише умовно. 

Давно ні для кого вже не секрет, що більшість кропивницьких «бойкотунів» існують на гроші перебіжчиків до «Батьківщини», «металістів» Дмитра Терзова і Олександра Цертія. «Креативну» підтримку бойкоту періодично здійснює «мікрофюрер» Козуб і партійний "многочлен" Онул, який хоч і «жме» гроші, але допомагає «кишеньковими» депутатми та медіа-ресурсами. Тобто логічно, що всі «забави», «спектаклі» і «бути чи не бути», які «бойкотуни» демонструють журналістам під час сесій, прописуються «режисерами» з «материнської партії».

Бродячий цирк «ТерзOFF»

Кропивничани, особливо ті, які зарерєстровані у Фейсбуці, знають, що останні місяці опозиціонери «працюють» переважно у цій соцмережі, а їхні ЗМІ піднімають нечуваний ажіотаж навколо кожної дії міської влади. 

Напередодні цього сесійного засідання «бойкотуни» та їхні «ручні» ЗМІ вели себе на подив тихо: «градус» медійного бурчання «партійної преси» бойкотувальників був у межах норми. Мовчали «бойові фейсбукописці» Володимир Смірнов та Валентина Яремчук, не «тошнив» у соцмережі навіть Цертій. Конструктивно налаштовані депутати разом із містянами мали надію на те, що надважливі питання з виділення матеріальної допомоги важкохворим і публічні перемовини з Інгульською шахтою таки будуть розглянуті у сесійній залі. Але хіба «бойкотун» не «наламає»…

Те, що конструктивної роботи не вийде – стало зрозуміло після того, як під міськрадою почали збиратись люди. Сценарій «дійства» - дуже схожий на події минулого року, коли прямо у сесійній залі було побито депутатаАртюха: купка «козубят» на чолі з «фюрером», громадські діячі «балабольного» і «силового» плану та кілька відомих в місті демобілізованих АТОвців. Проте сьогодні «цирк ТерзOFF» перевершив самого себе: одночасно до зали «підтягнулися» і учасники «АТБ»-шного конфлікту, і «зелені активісти». І весь цей «коктейль» прогнозовано вибухнув.

Спочатку виступали представники громадськості, які говорили про свої біди: про відсутність впорядкованих кладовищ і про відсутність світла у гуртожитку на селищі Новому. Надія Палівода, яка протестувала проти обрізки дерев, дорікнула міському голові на те, що влада не прояснила громадянам необхідність спилювання саме цих дерев. 

А вже коли виступи громадян добігли кінця, почався заготовлений «бойкотунами»  перфоманс. Спочатку до мікрофону вийшов Володимир Смірнов, який зажадав слова. Міський голова цілком аргументовано відповів, що виступи громадян закінчились, а для того, аби виступати у якості депутата, Смірнову потрібно зареєструватись. Але «напівдепутат» Смірнов, демонструючи піонерський рум’янець, з мером не погодився і почав «розкачувати» зал, демонструючи «депутатський гнів» і питаючи присутніх у залі «доколє?». В цей час згідно сценарію, в гру вступив відхворівший Демченко (зі схожим «рум’янцем» на обличчі). З місця Демченко перекрикував міського голову, «підіграючи» розгубленому Смірнову. Потім один з «козубят» виніс переносну колонку, за допомоги якої Смірнов намагався продовжувати «проповідувати». І тут на «сцену» вийшов громадсько-депутатський натовп, який намагався розв’язати у сесійній залі реальний конфлікт з мордобоєм. Саме це і продемонстрував «касир цирку» Дмитро Терзов, який розмахував руками і Роман Розгачов, який виступав у ролі «ты чё, с*ка, ты на кого зал*паешься». 

Аби не допустити бійки, міський голова надає слово «громадянину» Смірнову (депутат не зареєструвався на сесії, тому виступав як приватна особа). Смірнов нудів щось про «зміну системи», кілька разів перевищуючи регламент. Коли пішов Смірнов, на сцену вийшов міськрадівський «Свинка Пеппа» Михайло Демченко.

Варто окремо відзначити, що відпочатку сесійного засідання «радикал» Демченко поклав поперед себе… яйця. Охочий до уваги преси «балакун» розповідав, що приніс яєчка аби подарувати міському голові. Ще за кілька хвилин присутні побачили, що у пакеті, який стояв на підвіконні, лежать дві курячі тушки, які були заготовлені до «сесійної вистави» (Демченко має дивну слабкість на межі зі збоченням і постійно дарує колегам частини вбитих свійських тварин).

«Розкочегарений» конфліктом натовп зустрів «Свинку Пеппу» схвально. Заздалегідь попереджені журналісти «опозиційних» ЗМІ налаштувались на «смачну картинку». І не прогадали: Демченко прокричав щось, періодично зриваючись на фальцет, а потім почав «дарувати». На превеликий жаль Демченка, його «подарункові яєчка» розбились під час фізичного протистояння біля трибуни. Тому «радикал» обмежився усними звинуваченнями і пішов по курячі тушки, які подарував міському голові і секретареві міськради, посміхаючись камерам. 

Але пізніше виявилось, що і «нудний» смірновський, і «запальний» демченківський виступи були лише «лібретто». Головну арію мав «проспівати» громадянин Цертій (теж не зареєструвався як депутат). Виступи Цертія вже кілька місяців нагадують грамофонну платівку у «червоному куточку» психіатричної лікарні: «ми не згодні», «нас не чують», «8 вимог». Виступивши, «громадяни» посідали на місце і стали чекати реакції міського голови. Міський голова оголосив перерву, після якої у сесійному залі були присутні майже всі депутати, за виключенням кількох, проте зареєструвалося лише 13. Міський голова оголосив перерву й зауважив, що про чергове засідання депутатам повідомлять згодом. 

Місто у заручниках

Кілька місяців чвертьмільйонний Кропивницький знаходиться у заручниках у 21 депутата міськради. «Розблокована» сесія, яка пройшла 7 квітня, коли міський голова і конструктивні депутати проголосували за зарплати і стипендії ПТУ та матеріальну допомогу нужденним – теж не подобається «бойкотунам» і вони вимагають від влади переголосування, на яке прогнозовано не збираються приходити.

Як «Демченко з яйцем», ці депутати носяться з «8-ми вимогами», які по суті є передвиборчою листівкою «батьківщинця» Цертія. Але весь парадокс в тому, що всі ці питання є у порядку денному і за них треба просто проголосувати (але депутатам перед цим потрібно зареєструватись).

«Цертіяни» не хочуть компромісу, їм байдуже виборці, від імені яких депутати подають звернення на матеріальну допомогу, за яку потім не голосують. «Цертіянам» потрібно лише одне – переформатування міськради, де «вождь» Цертій стане секретарем міськради, «свої» голови комісій («Свинка Пеппа» серед них) і тверезий Дануца на посаді заступника міського голови… А все інше їх не цікавить: ні життя 326 тяжкохворих кропивничан, ні соціальнийдоговір з Інгульською шахтою.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Володимир Смірнов повністю "забив" на депутатську діяльність. Скоро виборці "деактивують" Вовин депутатський мандат. Цікаво, чи лижу встромлять, чи обійдуться палкою?

«Депутатське дніще» Володимира Смірнова

  Всі кропивничани ще з кінця 2015 року спостерігають, як «чудно тасуется колода» політичних сил, які після Майдану заявили про те, що вони тепер - «канонічно нові», вони «очистились» і взагалі стали «політичними красавчіками». На «няшність» претендували «Батьківщина», РПЛ та «Самопоміч». «Покемон Вова» «Самопоміч» подарувала містянам трьох депутатів - одного розумного та працьовитого на прізвище Артюх , і двох артистів «політичного цирку». Про Віталія Пінчука сказати особливо нічого - звичайний кропивницький «обнальщик» та алкоголік. Ні як політик, ні як депутат нічим особливим не займається, говорити не вміє і не хоче. А ще цього «нікакашку» нещодавно центральні органи «Самопомочі» банально вигнали з посади голови міськрадівської фракції. «Ніякість» та менеджерська «імпотенція» Пінчука дістала навіть Садового . А от другий «самопомічнянець-циркач» Володимир Смірнов завжди намагається лізти туди, де є телекамери журналістів і бабло колег-металістів із «Батьків

Спортсменам.NET: Громадська рада «валить» проект спорткомплексу для дітей?

Громадська рада при кіровоградській міськраді виступила проти будівництва у центрі Кропивницького спортивного комплексу для дітей. Мотиви: у ініціаторів цієї побудови може не вистачити грошей, а також, що потім цю землю у спортсменів можуть «віджати» інвестори.  Раунд 1. Win-Win 23 січня відомий у Кропивницькому спортсмен Євген Скирда через Facebook відкрито звернувся  до міських посадовців та депутатів з проханням допомогти знайти земельну ділянку під будівництво дитячого спорткомплексу. Євген запевняв: гроші на будівництво є, але потрібна земельна ділянка площею 4-6 соток у зручному для дітей районі міста. В той же день Євгена Скирду запросили на засідання міської «земельної» комісії, де він мав презентувати свій проект. Вже 25 січня питання побудови спорткомплексу члени «земельної» комісії розглянули, і погодили виділення земельної ділянки , яка знaходиться поблизу Нaбережної у сквері Молодіжному тa відноситься до земель рекреaційного признaчення. Депутати міськради на м