К основному контенту

Повний «ЦЕРТІЙ-єць».

 

Депутати міськради від «Батьківщини» і «Самопомочі» перетворюють сесійну залу на «прес-хату»

Минуло 5 місяців відтоді, коли серед білого дня у сесійній залі Кіровоградської міськради «невідомі» молодики з пов’язками«Правого сектору» кілька разів вдарили депутата міськради Олександра Артюха.

Довгий час поліція так і «зависала» на стадії розслідування цього злочину, хоча як замовники, так і виконавці тоді «всплили», і допоки «бовтаються» на поверхні.

Мова йде про двох молодиків у червоно-чорних пов’язках, які зайшли у сесійну залу разом з групою ветеранів АТО. Саме вони напали на депутата від «Самопомочі», головлікаря центральної міськлікарні Олександра Артюха, який після цього потрапив до лікарні зі струсом мозку.

Вже за кілька днів після нападу у ефірі ток-шоу «Ми» Ігор Козуб розповідає, що «молодь» прийшла «поговорити» з Артюхом і що він особисто вважає це нормальним способом «виразити свою позицію». Зі слів інших учасників програми: тодішнього секретаря міськради і кількох депутатів, вони нічого не бачили і «дізнались що щось відбулося» лише постфактум.
Нічого не нагадує? Наприклад, групу учнів ПТУ, які прийшли «віджати» трохи грошей у студентів сусіднього музучилища, а коли їх ловить міліціонер, відразу всі говорять: «нічого не бачив, товаришу начальник, мамой клянусь. Мимо проходив, дивлюсь, а тут натовп. Я туди, а там ви мене хапаєте».

Молоді люди в червоно-чорних пов’язках мали б в той же день «присісти» на нари, адже для того, щоб вирахувати «студентів» потрібно лише опитати кількох десятків людей і піймати «радикалів». Але ці люди - звичайні «пішаки» в руках «вождя» - товариша Козуба, якому просто дали пограти в «солдатики». Та й Козуб - фігура дрібна і цікава лише дослідникам зі специфічними смаками. Цікаво - кому насправді вигідно направляти двох «студентів» бити конкретного 54-річного лікаря.

А ось тут, як кажуть, без варіантів. Двоє однопартійців з прізвищами Смірнов та Пінчук, які згідно того ж запису програми «Ми», теж «нічого не знають і нічого не бачили» (слава Богу, що не сказали, що дізналися про те з інтернету). І не дивно, що поліція «нічого не бачить». Адже принципова позиція Олександра Артюха з деяких питань не зійшлася з думкою «селфімена» Смірнова і його товариша по «Самопомочі» Пінчука. Тож вони вирішили банально «попресувати» однопартійця за допомогою «кишенькового форера» Козуба і його дресованих «студентів».

У цієї брудної справи є і інший бік - ідейні «надихачі» - міськрадівські «демократичні смотрящі» - депутати Цертій та Терзов (обоє з фракції «Батьківщина»), які прийшли лобіювати свої бізнес-інтереси: земля під металобізнес Цертія і Гребенчука, разом з комунальним майном, на яке, говорять, претендує ще один «батьківщинець» Розгачов. Є інтереси новомиргородської компанії «Златопіль» в «освоєнні» бюджетних грошей, яка теж позначена червоним сердечком «Батьківщини».

Тож як тільки Артюх став проявляти бодай якусь самостійність у прийнятті рішень, ці хлопці використали звичний їм «пацанський» прийом. Спочатку кілька разів до строптивого депутата приходили активісти «поговорити за мандат», вимагаючи у Артюха скласти з себе депутатські повноваження. Коли «базар» не подіяв - в ход пішли «люди з пов’язками», які довели лікаря до лікарняного ліжка. Але на цьому хлопці не зупинились: погрози не припиняються вже 5 місяців і, схоже, припинятись не збираються.

На другому засіданні восьмої сесії міськради старший слідчий Національної поліції Роман Виходець повідомив, що кримінальну справу про побиття безфракційного депутата Олександра Артюха передали до Ленінського районого суду.

Своєю ідеологію «Самопоміч» декларує словами: «Будь собою. Співпрацюй з іншими. Допомагай тим, хто потребує. В єдності – сила!». Кропивницькі «самопомічнянці» Смірнов та Пінчук своїми діями множать цю ідеологію «на нуль», не даючи однопартійцю приймати самостійні рішення, при цьому «співпрацюючи» (у «колінно-локтьовій» позиції) з тимчасовими сусідами по «опозиції».

«Партійна мантра» «Батьківщини» проста і лаконічна: «Україна переможе». Тільки хіба методіми «перемоги» мають стати дерибан, залякування та пресинг? Хоча, враховуючи той факт, що Терзов і Розгачов - колишні регіонали, а Цертій - колишній «фронтовик», якого з однопартійцями примусово «злили» під «Батьківщину» - все може бути. Проте чи потрібна українцям така «Батьківщина»?

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Володимир Смірнов повністю "забив" на депутатську діяльність. Скоро виборці "деактивують" Вовин депутатський мандат. Цікаво, чи лижу встромлять, чи обійдуться палкою?

«Депутатське дніще» Володимира Смірнова

  Всі кропивничани ще з кінця 2015 року спостерігають, як «чудно тасуется колода» політичних сил, які після Майдану заявили про те, що вони тепер - «канонічно нові», вони «очистились» і взагалі стали «політичними красавчіками». На «няшність» претендували «Батьківщина», РПЛ та «Самопоміч». «Покемон Вова» «Самопоміч» подарувала містянам трьох депутатів - одного розумного та працьовитого на прізвище Артюх , і двох артистів «політичного цирку». Про Віталія Пінчука сказати особливо нічого - звичайний кропивницький «обнальщик» та алкоголік. Ні як політик, ні як депутат нічим особливим не займається, говорити не вміє і не хоче. А ще цього «нікакашку» нещодавно центральні органи «Самопомочі» банально вигнали з посади голови міськрадівської фракції. «Ніякість» та менеджерська «імпотенція» Пінчука дістала навіть Садового . А от другий «самопомічнянець-циркач» Володимир Смірнов завжди намагається лізти туди, де є телекамери журналістів і бабло колег-металістів із «Батьків

Спортсменам.NET: Громадська рада «валить» проект спорткомплексу для дітей?

Громадська рада при кіровоградській міськраді виступила проти будівництва у центрі Кропивницького спортивного комплексу для дітей. Мотиви: у ініціаторів цієї побудови може не вистачити грошей, а також, що потім цю землю у спортсменів можуть «віджати» інвестори.  Раунд 1. Win-Win 23 січня відомий у Кропивницькому спортсмен Євген Скирда через Facebook відкрито звернувся  до міських посадовців та депутатів з проханням допомогти знайти земельну ділянку під будівництво дитячого спорткомплексу. Євген запевняв: гроші на будівництво є, але потрібна земельна ділянка площею 4-6 соток у зручному для дітей районі міста. В той же день Євгена Скирду запросили на засідання міської «земельної» комісії, де він мав презентувати свій проект. Вже 25 січня питання побудови спорткомплексу члени «земельної» комісії розглянули, і погодили виділення земельної ділянки , яка знaходиться поблизу Нaбережної у сквері Молодіжному тa відноситься до земель рекреaційного признaчення. Депутати міськради на м