К основному контенту

Як самим себе наЇ**ати або Черговий «пшик» «метало-паркового» депутатського об’єднання

Сьогоднішня сесія, схоже, стала «лебединою піснею» групи депутаів, які вже давно пафосно називають себе «демократичною опозицією», а в народі їх називають «метало-парковою групою». Ця історія про хлопців та одну дівчину з депутатськими мандатами міськради, які знаходяться «на підгодівлі» у пари-трійки бізнесменів, які догралися…


«Все для народу»


Якийсь час вони були у міськрадівській більшості. В цій депутатській групі - двоє колишніх секретарів міськради, які так і не змогли пропрацювати на цих посадах більш-менш пристойного терміну. Там же - купа перефарбованих «регіоналів» та перебіжчиків з інших партій. «Рулить» групою «батьківщинець» Олександр Цертій, який скуповує та виготовляє металеві конструкції. На «підтанцьовці» у Цертія - цілий «кордебалет» з депутатів «паркової» групи (контролюється Онулами), та прикуплені недорого фракції «Свободи» та РПЛ, які зарплату отримують від колишнього «регіонала» Терзова, заробляючого на тому, що «сидів» на продажу чорного металу і неофіційно його продавав, «заносячи» тодішньому однопартійцю-губернатору по 50 гривень з тони. Депутати від «Самопомочі» примкнули до них зі страху - адже не сьогодні-завтра лідер цієї фракції Пінчук може вилетіти зі свистом, як неефективний партієць.

«Метало-паркові» осідлали вічну тему - «думати за народ». Користуючись тим, що міській владі довелося йти на непопулярні кроки і підвищувати тариф на проїзд у міському транспорті, опозиціонери «стали в позу» і всіляко намагалися на цій темі попіаритись. Коли на виконкомі все ж було прийнято рішення про збільшення ціни за проїзд, ця депутатська «бригада» стала «електоральними няшками» - почали всюди кричати про несправедливість підвищення і обіцяти, що нові тарифи скасують.

Минуле сесійне засідання «опозиціонери» зірвали. Вони «вперлись рогом» і не прийняли порядок денний, пропонуючи альтернативний. І потім довго втішались, розповідаючи, що «продавлювали» важливі для людей питання (хоча ці питання і так були включені). Вартість цього демаршу - сотня людських питань, які так і залишились без вирішення.

«Кишеньковий переворот», який не вдався

На сьогоднішній сесії «метало-паркові» планували переворот у міськраді. Мета «путчистів» подвійна: посадити у крісло секретаря міськради «металіста» Цертія, а у крісло заступника міського голови «алкоменеджера» Дануцу.

Для правильної «посадки» заколотники використали вже заїзджену платівку - «думати за людей». Повістка дня та ж: скасування тарифів на проїзд, зниження ставки Єдиного податку. Порядок денний прийняли і… почали «качати» міськраду істериками, якими супроводжувався ледь не кожен депутатський запит.

«Розкачка» досягла апогею, коли головний «герой» Цертій в кращих «клімактеричних» традиціях почав голосно нервувати, наполягаючи на тому, щоб питання про відміну «тарифного» рішення виконкому стало четвертим у списку. Потім до «босса» приєднався записний «радикальний говорун» Демченко і істерити почали вже по черзі. За дивним збігом обставин, в цей момент в сесійній залі у супроводі усміхненого Дануци з’явились телекамери 112-го каналу. З годину журналісти покрутились і пішли ні з чим.

Цими діями «путчисти» намагалися дестабілізувати ситуацію у міськраді і тиснути на міського голову Андрія Райковича. Пізніше меру планували поставити ультиматум і замінити секретаря міськради Табалова Цертієм, а заступника міського голови Грабенка Дануцою. Після цього за кілька місяців «заколотники» планували висловити Райковичу недовіру і «за схемою Марковського» містом би керували Цертій і «ручна» депутатська більшість, яка б складалась з «метало-паркових» і тих, кого б до тих пір вони встигли купити або залякати.

Залишившись без підтримки «правильних» телекамер, «деструктивна» депутатська група спочатку не реєструвалась після перерви. Потім ці люди, демонструючи свою зневагу до колег, повернулись до них низом спини. Постоявши так кілька хвилин, депутати пішли «виливати тугу за народ» до журналістів, яким розповіли про «незаконну сесію», «поганого мера» та свої «думи про людей»

Сесійна зала

Коли ображена «група Цертія» повела журналістів «плакатись», у сесійній залі нарешті почалась робота. Якщо депутатські запити в присутності «путчистів» розглядались впродовж п’яти годин, то без них робота пішла швидко і конструктивно: було прийнято багато життєво-важливих для міста питань.

Більше того - поки «істерична» опозиція давала прес-конференцію на другому поверсі, на третьому поверсі розглядалися питання, через які так нервували «путчисти» - відміна рішення виконкому про збільшення тарифів на проїзд і зниження ставки Єдиного податку.

Висновки

Повторити схему, яку провернула «метало-паркові» на минулій сесії з неприйняттям порядку денного не вдалося. Це намагання тиску на міського голову провалилося. Подейкують, що «батьківщинці» намагались «порішати» з мером через групу «заводчан» (колишніх членів Партії регіонів). Справа в тому, що голова міської фракції БПП Ігор Волков з часів Януковича очолював міську бюджетну комісію і звик «пропускати» через себе міські гроші. Аби і надалі продовжувати «проганяти» бюджетні гроші, Волков згодився «робити любов» з колишніми заклятими опонентами - «Батьківщиною». «Заводчани» Калапа та Голофаєв слухняно «провалювали» важливі для міста питання в унісон з Волковим.

Олександр Артюх взагалі потрапив під подвійний «прес»: з одного боку його «кошмарять» однопартійці разом з «Батьківщиною» за допомогою місцевого «фюрера» Козуба, а з іншого боку шантажують «екс-регіонали» Яриніч та Волков. Адже Артюх в курсі всіх лікарняних корупційних схем, з яких «кормиться» Доктор Костя. В цих схемах сидить по саму маківку і Волков, у якого за вдвічі завищеними цінами купували (і купують) матеріали для всіх ремонтних робіт. 

Трохи раніше «батьківщинці» з посіпаками з РПЛ та «Свободи» вже намагалися «просунути» на посаду заступника міського голови свого однопартійця Романа Колісниченка звичними для себе методом - шантажуючи Андрія Райковича. Більше того, шантажисти примушували мера купити Колісниченко квартиру. Подейкують, що Райкович тоді вказав шантажистам «шлях на йух», що обурило «поцреотів», яких найбільше образила перспектива купувати однопартійцю житло за власний кошт.

Суто міське питання Парку Перемоги, на впорядкування якого нардеп Горбунов у цьому залучив більше 10 мільйонів гривень, з усіх сил гальмується через «заводчан» нардепом Яринічем. Причина банальна - професійна заздрість і намагання «перетягнути ковдру на себе».
На даний час всі сценарії зовнішнього керуванням мером провалилися, адже Андрій Райкович залишився на боці депутатів, які працюють і приймають важливі для містян рішення. А ті, хто лише піариться, постійно інтригує і веде «кулуарні війни» - залишились «за бортом».

Але найголовніше: «Батьківщина» швидко вчиться у свого колишнього політичного противника - Партії регіонів і вже фактично почала свою передвиборчу кампанію. І це сесійне засідання - яскраве тому підтвердження. Залякування і побиття незгодних депутатів, земельний дерибан у кращих «регіональних» традиціях, істерики у сесійній залі - це і є методи нової «метало-паркової опозиції».

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Володимир Смірнов повністю "забив" на депутатську діяльність. Скоро виборці "деактивують" Вовин депутатський мандат. Цікаво, чи лижу встромлять, чи обійдуться палкою?

«Депутатське дніще» Володимира Смірнова

  Всі кропивничани ще з кінця 2015 року спостерігають, як «чудно тасуется колода» політичних сил, які після Майдану заявили про те, що вони тепер - «канонічно нові», вони «очистились» і взагалі стали «політичними красавчіками». На «няшність» претендували «Батьківщина», РПЛ та «Самопоміч». «Покемон Вова» «Самопоміч» подарувала містянам трьох депутатів - одного розумного та працьовитого на прізвище Артюх , і двох артистів «політичного цирку». Про Віталія Пінчука сказати особливо нічого - звичайний кропивницький «обнальщик» та алкоголік. Ні як політик, ні як депутат нічим особливим не займається, говорити не вміє і не хоче. А ще цього «нікакашку» нещодавно центральні органи «Самопомочі» банально вигнали з посади голови міськрадівської фракції. «Ніякість» та менеджерська «імпотенція» Пінчука дістала навіть Садового . А от другий «самопомічнянець-циркач» Володимир Смірнов завжди намагається лізти туди, де є телекамери журналістів і бабло колег-металістів із «Батьків

Спортсменам.NET: Громадська рада «валить» проект спорткомплексу для дітей?

Громадська рада при кіровоградській міськраді виступила проти будівництва у центрі Кропивницького спортивного комплексу для дітей. Мотиви: у ініціаторів цієї побудови може не вистачити грошей, а також, що потім цю землю у спортсменів можуть «віджати» інвестори.  Раунд 1. Win-Win 23 січня відомий у Кропивницькому спортсмен Євген Скирда через Facebook відкрито звернувся  до міських посадовців та депутатів з проханням допомогти знайти земельну ділянку під будівництво дитячого спорткомплексу. Євген запевняв: гроші на будівництво є, але потрібна земельна ділянка площею 4-6 соток у зручному для дітей районі міста. В той же день Євгена Скирду запросили на засідання міської «земельної» комісії, де він мав презентувати свій проект. Вже 25 січня питання побудови спорткомплексу члени «земельної» комісії розглянули, і погодили виділення земельної ділянки , яка знaходиться поблизу Нaбережної у сквері Молодіжному тa відноситься до земель рекреaційного признaчення. Депутати міськради на м