К основному контенту

«Трьохголовий» Ігор Волков: скромний «робошвєй» та продавець будматеріалів, який «гріється» на міському бюджеті



Я започатковую у свому блозі нову рубрику «Шоб я так жив!». В ній я маю намір знайомити жителів Кропивницького зі всім «скромним обаянієм» нашої нової, кропивницької «буржуазії», яка засіла (і не дуже хоче звідти виходити) у стінах Кіровоградської міської ради. Користуючись державною кампанією з декларування доходів, спробую показати на що живуть наші «скромні» міські обранці. Цілком офіційно 😀

Розпочну з найбільшої міськрадівської фракції «Блоку Петра Порошенка». До неї входить 9 депутатів


Цілком логічно буде розпочати з аналізу декларації Ігоря Волкова: керівника фракції БПП у міськраді, дипломованого історика, бізнесмена, багаторічного депутата, колишнього секретаря міської ради, почесного «регіонала», який цього разу потрапив до міськради за списками «Блоку Петра Порошенка». 

Судячи з декларації, Ігор Вікторович окрім витрачання часу на депутатство (нагадаю - зарплату за те не платять) - працює одночасно двома «головами» - Головою ради ТВ ВГО «Асоціації платників податків України» в області і Головою Громадської ради при управлінні ДФС в області (обласної податкової, хто забув). Також «двохголовий» Волков «рулить» кількома підприємствами: ВКФ «Спліт» (торгівля будматеріалами), [ПРАТ "Капустинський гранітний кар'єр" (там у нього з дружиною по 1299 акцій), підприємством «Роба Нова», де шиють «роби» (робочий одяг), а також приватною компанією «Міськпобутсервіс» (98% статутного капіталу - гроші Волкова), яка згідно статуту веде «діяльність, пов’язану із доглядом за тілом».  

На превеликий жаль, у декларації не вказано, що саме ВКФ «Спліт» є багаторічною і постійною ланкою «будівельних схем» з «прокручуванням» бюджетних грошей. 

Ще не потрібно забувати про третю «голову» Ігоря Волкова. Він ще з часів Януковича очолює міську бюджетну комісію і контролює всі гроші міста, нерідко «проганяючи» їх через власні або «дружні» приватні фірми. 

Дружина Ігоря Вікторовича Світлана Григорівна Волкова теж має бізнесову «хватку». Окрім того, що пані Світлана нарівні з чоловіком є акціонером ПРАТ "Капустинський гранітний кар'єр», вона є власницею перукарні «Локон». 

Волкови живуть досить «скромно». У Ігоря Вікторовича будиночок у 300 квадратних метрів вартістю 1 197 173 гривень на момент купівлі (еквівалент 237 тисяч доларів США тоді), невеличка квартира площею 32,8 квадратних метри вартістю (фатальне везіння!) 7500 гривень (1407 доларів США по тодішньому курсу), земельна ділянка 544 квадратних метри вартістю 30065 гривень (трохи менше 6 тисяч доларів США). 

Дружина Волкова «нажила» дві квартири площею 43,8 (вартістю 25000 гривень, еквівалент 5152 долара США) та 46,3 (11300 гривень, еквівалент 2120 доларів США), нежитлову будівлю площею 238,6 квадратних метрів, вартістю 89500 гривень (еквівалент 18450 доларів США). Також Світлана Григорівна не стоїть осторонь садоводтву та городництву і володіє дачним будиночком площею 51,7 квадратних метри, вартістю 40678 гривень (еквівалент 7792 долара США) і земельною ділянкою площею 600 квадратних метрів вартістю 2860 квадратних метрів (еквівалент 534 долара США). 

Повний патріархат у Волкових з автотранспортом: Ігор Вікторович, згідно декларації, пересувається на Тойоті Кемрі, придбаному у кінці 2009 року за 314000 гривень (еквівалент 39320 доларів США). А от на дружині Волков зекономив: Світлана Григорівна офіційно їздить на ВАЗ 21112 вартістю 68950 гривень (еквівалент 8708 доларів США). 

Доходи Волкових навіть в долари переводити не буду. Згідно декларації, Ігор Вікторович за 2016 рік отримав 23268 гривень зарплатні на основному місці роботи і 524300 гривень дивідентів від «Міськпобутсервісу» (того, що по догляду за тілом). Світлана Григорівна за рік «настригла» у перукарні «Локон» аж на 17570 гривень і отримала від підприємницької діяльності 797106 гривень. Донька Волкових Софія Ігорівна отримала 4897 гривень стипендії. 

Щодо грошей, якими офіційно володіють Волкови - інформація наступна:

Ігор Вікторович настільки вірить у вітчизняну банківську систему, що тримає у банках лише гривні - 75166 гривень (еквівалент 2783 долара по курсу на момент написання матеріала). 
Світлана Григорівна вірить у вітчизняну валюту менше чоловіка, тому тримає на рахунках 31500 доларів США і 11000 гривень. 

Проте Ігор Вікторович Волков чомусь забув у декларації вказати відомості про найбільший свій медійний ресурс - телеканал TTV, яким він володіє фактично 50 на 50. Співзасновники телеканалу - Михайло Попов і Ігор Краснюк (директор ТОВ ВКФ «Спліт», власником якого є Ігор Волков). 

Замість висновків

Згідно поданої декларації, родина Волкових належить до «середнього класу» і навіть трохи починає «бідувати» 😄. У родині спостерігається деяка гендерна нерівність - машина в «тата» дорожче машини «мами» більш ніж вчетверо, хоча «мама» зберігає вдесятеро більше грошей.   
  
Картинка для знаючих Ігоря Вікторовича аж занадто скромна. Схоже, що Волков, який «провертає» десятки (а може й сотні) мільйонів бюджетних гривень, одночасно «провертає» (але вже у іншому сенсі) ще й правоохоронні органи разом з жителями Кропивницького. Думаю, що зв’язки пана Волкова, які «зародились» ще у часи Януковича, лише укріпились у складні для України часи. І тепер за допомоги «помічників»-однопартійців і покровителів з Києва, Ігор Волков може розвернутися ще більше. Якщо люди його не зупинять. Як злодія, якого зловили під час крадіжки з погрібу мішка з картоплею: лопатою по «горбу».    

                                                                           P.S.

Цілком очікувано, що дуже небідні декларації подадуть Андрій Райкович та Андрій Табалов, які прийшли до міськради з бізнесу. Але мені здається, що у стінах міського «парламенту» причаїлсь ще кілька «скромняг», статки яких будуть не меншими, але які, подібно Волкову, «чесно» задекларують щось на кшталт іржавої ВАЗ-2109, однокімнатної квартири десь на 101-му мікрорайоні і 5-річного статусу безробітнього.

Аналіз декларації Ігоря Волкова - перший у цій рубриці. Обіцяю, що й надалі інформуватиму виборців про те, чим реально «дихають» обрані ними депутати.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Володимир Смірнов повністю "забив" на депутатську діяльність. Скоро виборці "деактивують" Вовин депутатський мандат. Цікаво, чи лижу встромлять, чи обійдуться палкою?

«Депутатське дніще» Володимира Смірнова

  Всі кропивничани ще з кінця 2015 року спостерігають, як «чудно тасуется колода» політичних сил, які після Майдану заявили про те, що вони тепер - «канонічно нові», вони «очистились» і взагалі стали «політичними красавчіками». На «няшність» претендували «Батьківщина», РПЛ та «Самопоміч». «Покемон Вова» «Самопоміч» подарувала містянам трьох депутатів - одного розумного та працьовитого на прізвище Артюх , і двох артистів «політичного цирку». Про Віталія Пінчука сказати особливо нічого - звичайний кропивницький «обнальщик» та алкоголік. Ні як політик, ні як депутат нічим особливим не займається, говорити не вміє і не хоче. А ще цього «нікакашку» нещодавно центральні органи «Самопомочі» банально вигнали з посади голови міськрадівської фракції. «Ніякість» та менеджерська «імпотенція» Пінчука дістала навіть Садового . А от другий «самопомічнянець-циркач» Володимир Смірнов завжди намагається лізти туди, де є телекамери журналістів і бабло колег-металістів із «Батьків

Спортсменам.NET: Громадська рада «валить» проект спорткомплексу для дітей?

Громадська рада при кіровоградській міськраді виступила проти будівництва у центрі Кропивницького спортивного комплексу для дітей. Мотиви: у ініціаторів цієї побудови може не вистачити грошей, а також, що потім цю землю у спортсменів можуть «віджати» інвестори.  Раунд 1. Win-Win 23 січня відомий у Кропивницькому спортсмен Євген Скирда через Facebook відкрито звернувся  до міських посадовців та депутатів з проханням допомогти знайти земельну ділянку під будівництво дитячого спорткомплексу. Євген запевняв: гроші на будівництво є, але потрібна земельна ділянка площею 4-6 соток у зручному для дітей районі міста. В той же день Євгена Скирду запросили на засідання міської «земельної» комісії, де він мав презентувати свій проект. Вже 25 січня питання побудови спорткомплексу члени «земельної» комісії розглянули, і погодили виділення земельної ділянки , яка знaходиться поблизу Нaбережної у сквері Молодіжному тa відноситься до земель рекреaційного признaчення. Депутати міськради на м